بنر آموزشگاه ره‌جویان مخصوص موبایل
بنر آموزشگاه ره جویان

قسمت 13 : تقدم عملگرها در آموزش برنامه‌نویسی جاوا

قسمت 13 :آموزش برنامه نویسی جاوا (تقدم عملگرها )

در مقاله قبلی  در مورد عملگرهای منطقی  با ذکر مثال‌هایی توضیح داده شد.عملگرهای منطقی آخرین نوع عملگر است. در این مقاله تقدم عملگرها را با ذکر مثال‌هایی به صورت تصویری در محیط NetBeans بررسی خواهیم کرد. بنابراین حتما تا انتهای  مقاله را مطالعه بفرمایید.

اگر دوست داری زبان برنامه‌نویسی جاوا را یاد بگیری، مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا در سایت آموزشگاه ره‌جویان را دنبال کن.

آموزش برنامه نویسی

تا اینجای کار با عباراتی سروکار داشتیم که فقط یک عملگر دارند. اگر عبارتی داشته باشیم که چندین عملگر داشته باشد، کدام عملگر را زودتر وکدام عملگر را دیرتر باید انجام داد؟!

اگر اصول برنامه‌نویسی را هنوز فرا نگرفته‌اید، حتما آموزش اصول برنامه‌نویسی به صورت رایگان را مطالعه فرمایید و سپس با آزمون تعیین سطح برنامه‌نویسی، سطح خود را دریافت کنید و پس از آن شروع به یادگیری زبان برنامه‌نویسی جاوا نمایید. 

اولویت عملگرها جزء مواردی است که باعث می‌شود نتیجه محاسبه متفاوت شود. فرض کنید a=10, b=20, c=30 می‌باشد و محاسبه a+b *c مدنظر می‌باشد. اگر ابتدا محتوای متغیر a با محتوای متغیر b جمع شود و سپس نتیجه در c ضرب گردد نتیجه برابر با 900 می‌گردد و اگر ابتدا محتوای متغیر b  در محتوای متغیر c ضرب شود و سپس با متغیر a جمع شود نتیجه برابر با 610  می‌شود. اما کدام نتیجه درست است ؟

بنابراین درک اولویت عملگر ها بسیار مهم است.

اولویت عملگرها

اولویت عملگرها ابتدا با عملگرهای افزایشی (++) و عملگرهای کاهشی می‌باشد. به این معنا که اگر عبارتی داشتیم با عملگرهای متفاوت، ابتدا باید عملگرهای افزایشی یا کاهشی را اعمال نماییم.

سپس به سراغ عملگر Not می‌رویم که هر عبارتی را معکوس می‌نماید که در مقاله عملگرهای منطقی در موردش صحبت شد.

سپس نوبت عملگرهای *، /، % می‌باشد  و پس از آن عملگرهای جمع و تقسیم است و در انتها عملگر انتساب انجام شود.

ابتدا سه متغیر از نوع عدد صحیح تعریف و مقداردهی نمودیم. پس از آن، محاسبه عبارت a+b*c مدنظر می‌باشد. با توجه به اولویت عملگرها، ابتدا محتوای متغیر b در محتوای متغیر c ضرب شده و نتیجه با محتوای متغیر a جمع می‌شود که برابر با 610 است.

اولویت عملگرها

حال فرض کنید متغیرهای a, b, c را به صورت قبل مقداردهی نمودیم و محاسبه عبارت a*b/c مدنظر باشد. کدام عملگر زودنر باید انجام شود؟ عملگر تقسیم یا عملگر ضرب.

در چنین مواردی از سمت چپ شروع کرده و به هر عملگری که ابتدا رسیدیم آن عملگر اعمال می‌گردد و به همین صورت جلو می‌رویم تا به انتهای عبارت برسیم.

ابتدا سه متغیر از نوع عدد صحیح تعریف و مقداردهی نمودیم. پس از آن، محاسبه عبارت a*b/c مدنظر می‌باشد. با توجه به اولویت عملگرها، ابتدا محتوای متغیر a در محتوای متغیر b ضرب شده و نتیجه بر محتوای متغیر c تقسیم می‌گردد و چون متغیر result  را به صورت عدد صحیح تعریف کرده است قسمت اعشار را حذف کرده و نتیجه برابر با 6 می‌شود.

آموزش برنامه نویسی جاوا

اگر محاسبه عبارتی مدنظر ما باشد و بخواهیم عملگر خاصی طبق اولویت عملگرها پیش نرود باید چکار کنیم؟

فرض کنید متغیرهای a, b, c را طبق متال‌های قبلی مقدار دهی نموده و محاسبه عبارت a+b*c مد نظر است. اما با این تفاوت که ابتدا متغیر a با محتوای متغیر b جمع گردد و سپس در محتوای متغیر c ضرب شود.

در چنین حالتی باید از پرانتز استفاده نماییم.

ابتدا سه متغیر از نوع عدد صحیح تعریف و مقداردهی نمودیم. پس از آن، محاسبه عبارت a+b*c مدنظر می‌باشد. با این تفاوت که ابتدا می‌خواهیم محتوای متغیر a  با محتوای متغیر b جمع گردد و سپس در محتوای متغیر c ضرب شود. بنابراین از پرانتز استفاده می‌شود. ابتدا عبارت موجود در پرانتز محاسبه می‌گردد و سپس بقیه عبارت محاسبه می‌شود.

پرانتز در عملگرها

جمع‌بندی مقاله قسمت سیزدهم آموزش برنامه‌نویسی جاوا

در این مقاله، تقدم عملگرها در زبان برنامه‌نویسی جاوا با ذکر مثال‌های تصویری بیان شد. اگر در مورد انواع عملگرها تمایل دارید تمرین و مثال‌های بیشتر انجام دهید به شما پیشنهاد می‌دهیم حتما از این سایت دیدن فرمایید.

به صورت مختصر در مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا، در مورد زبان برنامه‌نویسی جاوا توضیح دادیم. به شما پیشنهاد می‌دهیم که حتما آزمون تعیین سطح زبان برنامه‌نویسی جاوا را انجام دهید تا متوجه سطح خود شوید و سپس حتما ادامه مقالات برنامه‌نویسی جاوا در آموزشگاه ره‌جویان را دنبال نمایید.

اگر تمایل دارید به صورت حرفه‌ای زبان برنامه‌نویسی جاوا را بیاموزید و درآمد کسب کنید حتما به آموزشگاه ره‌جویان سر بزنید. با برگزاری کلاس‌های حضوری و آنلاین به شما در کسب موفقیت‌هایتان یاری می‌نماییم.

در مقاله بعد، ساختارهای شرطی که یکی از مهم‌ترین مفاهیم در برنامه‌نویسی است را با ذکر مثال‌هایی به صورت تصویری بررسی می‌کنیم.

پس با ره‌جویان همراه شو.

[yasr_visitor_votes size="medium"]

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *