بنر آموزشگاه ره‌جویان مخصوص موبایل
بنر آموزشگاه ره جویان

قسمت 12 : انواع عملگرها در آموزش برنامه‌نویسی جاوا (عملگرهای منطقی)

قسمت 12 :آموزش برنامه نویسی جاوا (انواع عملگرها (عملگرهای منطقی) )

در مقاله قبل در مورد عملگرهای رابطه‌ای  با ذکر مثال‌هایی توضیح داده شد. در این مقاله عملگرهای منطقی را با ذکر مثال‌هایی به صورت تصویری در محیط NetBeans بررسی خواهیم کرد. بنابراین حتما تا انتهای  مقاله را مطالعه بفرمایید.

اگر دوست داری زبان برنامه‌نویسی جاوا را یاد بگیری، مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا در سایت آموزشگاه ره‌جویان را دنبال کن.

آموزش جاوا

می‌توان گفت، عملگرهای منطقی شبیه به عملگرهای رابطه‌ای است و مقدار درست یا نادرست برمی‌گرداند.

اگر اصول برنامه‌نویسی را هنوز فرا نگرفته‌اید، حتما آموزش اصول برنامه‌نویسی به صورت رایگان را مطالعه فرمایید و سپس با آزمون تعیین سطح برنامه‌نویسی، سطح خود را دریافت کنید و پس از آن شروع به یادگیری زبان برنامه‌نویسی جاوا نمایید. 

کاربرد عملگرهای منطقی، در میان دو یا چند شرط می‌باشد و نتیجه به صورت بولین می‎‌باشد. در بیشتر مواقع برای ساختارهای شرطی بکار می‌رود.

نخستین عملگر منطقی And می‌باشد که با علامت & نشان داده می‌شود. این عملگر هر دو طرف معادله را مقایسه می‌نماید، در صورتی‌که هر دو طرف معادله true باشد نتیجه هم true است و در غیر این‌صورت مقدار false را برمی‌گرداند.

برای استفاده از عملگر منطقی And می‌توان از && هم استفاده کرد و مزیت این علامت نسبت به این علامت & چنین است: اگر جواب معادله اول false باشد مابقی کدها بررسی نمی‌شود و جواب معادله false برگشت داده می‌شود. در صورتی‌که اگر از این علامت & استفاده شود تا آخر معادله حرکت کرده و بررسی را انجام می‌دهد و سپس نتیجه را برمی‌گرداند. بنابراین استفاده از این عملگر && بهینه‌تر می‌باشد و سرعت اجرای برنامه بالاتر می‌رود.

ابتدا سه متغیر با نوع boolean تعریف کرده و سپس دو متغیر a و b ر ا تعریف و مقداردهی می‌نماییم. سپس با نوشتن این دستور flag1=a<b، محتوای a را با محتوای b مقایسه می‌نماید اگر مقدارa کمتر از b باشد، مقدار true در متغیر flag1  قرار می‌گیرد و درغیراین‌صورت مقدار false در متغیر flag1  قرار می‌گیرد. در این مثال متغیر a از متغیر b کوچک‌تر است و مقدار true در متغیر flag1  قرار می‌گیرد.

در خط بعدی به همین صورت مقایسه انجام می‌گیرد و مقدار flase در متغیر flag2 قرار می‌گیرد.

سپس در خط بعدی عملیات And بر روی دو متغیر flag1  و flag2 صورت می‌گیرد. از آنجایی‌که مقدار flag2 برابر با false است پس نتیجه هم برابر با false است.

آموزش برنامه‌نویسی جاوا

دومین عملگر منطقی OR می‌باشد که با علامت || نشان داده می‌شود. این عملگر هر دو طرف معادله را مقایسه می‌نماید، در صورتی‌که هر دو طرف معادله true باشد یا یکی از طرفین معادله برابر با true باشد، نتیجه هم true است و در غیر این‌صورت مقدار false را برمی‌گرداند. یعنی فقط زمانی نتیجه برابر با false می‌باشد که هر دو طرف معادله false باشد.

مثال قبل  با عملگر مقایسه‌ای OR انجام شده است. در این مثال چون یکی از طرفین برابر با true می‌باشد بنابراین نتیجه برابر با True است.

آموزش برنامه نویسی رایگان

دومین عملگر منطقی Not می‌باشد که با علامت ! نشان داده می‌شود. این عملگر، مقدار بولین بدست آمده از معادله را معکوس می‌نماید. 

در این مثال، ابتدا دو متغیر از نوع بولین تعریف کرده و سپس دو متغیر a  و b را نیز تعریف و مقداردهی نمودیم. سپس در خط بعدی، معادله flag1=!(a<b) نوشتیم. ابتدا مقدار محتوای متغیر a با مقدار محتوای b مقایسه می‌گردد و چون مقدار محتوای a برابر با 10 می‌باشد و محتوای متغیر b برابر با 20 است، بنابراین مقدار متغیر a کمتر از مقدار متغیر b است و مقدار آن برابر true می‌شود. اما چون از عملگر ! استفاده است بنابراین مقدار بولین بدست آمده معکوس می‌گردد و برابر با false می‌شود.

برای flag2 نیز به همین صورت پیش دفته و مقدار آن برابر با true می‌گردد.

آموزش عملگر ها در جاوا

جمع‌بندی مقاله قسمت دوازدهم آموزش برنامه‌نویسی جاوا

در این مقاله، عمگرهای منطقی در زبان برنامه‌نویسی جاوا با ذکر مثال‌های تصویری بیان شد. اگر در مورد انواع عملگرها تمایل دارید تمرین و مثال‌های بیشتر انجام دهید به شما پیشنهاد می‌دهیم حتما از این سایت دیدن فرمایید.

به صورت مختصر در مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا، در مورد زبان برنامه‌نویسی جاوا توضیح دادیم. به شما پیشنهاد می‌دهیم که حتما آزمون تعیین سطح زبان برنامه‌نویسی جاوا را انجام دهید تا متوجه سطح خود شوید و سپس حتما ادامه مقالات برنامه‌نویسی جاوا در آموزشگاه ره‌جویان را دنبال نمایید.

اگر تمایل دارید به صورت حرفه‌ای زبان برنامه‌نویسی جاوا را بیاموزید و درآمد کسب کنید حتما به آموزشگاه ره‌جویان سر بزنید. با برگزاری کلاس‌های حضوری و آنلاین به شما در کسب موفقیت‌هایتان یاری می‌نماییم.

در مقاله بعد، تقدم عملگرها با ذکر مثال‌هایی به صورت تصویری بررسی می‌شود.

پس با ره‌جویان همراه شو.

[yasr_visitor_votes size=&amp;amp;quot;medium&amp;amp;quot;]

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *