بنر آموزشگاه ره‌جویان مخصوص موبایل
بنر آموزشگاه ره جویان

قسمت 14 : ساخنتارهای شرطی در آموزش برنامه‌نویسی جاوا

قسمت 14 :آموزش برنامه نویسی جاوا (ساختارهای شرطی )

در مقاله قبلی  در مورد تقدم عملگرها  با ذکر مثال‌هایی توضیح داده شد. در این مقاله ساختارهای شرطی و همچنین کاربرد آنها را با ذکر مثال‌هایی به صورت تصویری در محیط NetBeans بررسی خواهیم کرد. بنابراین حتما تا انتهای  مقاله را مطالعه بفرمایید.

اگر دوست داری زبان برنامه‌نویسی جاوا را یاد بگیری، مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا در سایت آموزشگاه ره‌جویان را دنبال کن.

آموزش برنامه نویسی جاوا

ساختارهای تصمیم‌گیری یا ساختارهای شرطی یکی از مهم‌ترین موارد در کدنویسی می‌باشد که با استفاده از این قابلیت به برنامه خود پویایی و انعطاف بیشتری می‌دهید.

اگر اصول برنامه‌نویسی را هنوز فرا نگرفته‌اید، حتما آموزش اصول برنامه‌نویسی به صورت رایگان را مطالعه فرمایید و سپس با آزمون تعیین سطح برنامه‌نویسی، سطح خود را دریافت کنید و پس از آن شروع به یادگیری زبان برنامه‌نویسی جاوا نمایید. 

با استفاده از ساختارهای تصمیم‌گیری ابتدا صحت یا عدم صحت یک یا چند شرط ارزیابی می‌گردد و متناسب با نتیجه بدست آمده دستوراتی اجرا می‌گردد.

یکی از مهم‌ترین ساختارهای شرطی، دستورات if می‌باشد که در مقابل آن شرط مورد نظر در داخل پرانتز نوشته می‌شود. در صورت صحت شرط دستورات نوشته شده در پایین دستور if اجرا می‌گردد.

ابتدا یک متغیر تعریف کرده و مقدار 10 به آن انتساب می‌دهیم و سپس با ساختار شرطی if، بررسی می‌کنیم که اگر مقدار متغیر a برابر 10 باشد، به مقدار متغیر a یک واحد اضافه می‌نماید و سپس آن را نمایش می‌دهد.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید مقدار متغیر a برابر 11 شده است.

آموزش برنامه نویسی جاوا

حال اگر شرط برقرار نباشد، عمل خاصی صورت نمی‌گیرد.

ابتدا یک متغیر تعریف کرده و مقدار 10 به آن انتساب می‌دهیم و سپس با ساختار شرطی if، بررسی می‌کنیم که اگر مقدار متغیر a برابر 5 باشد، به مقدار متغیر a یک واحد اضافه می‌نماید و سپس آن را نمایش می‌دهد.

چون مقدار متغیر a برابر با 10 می‌باشد بنابراین عملی انجام نمی‌‌شود و همان مقدار قبلی a نمایش داده می‌شود.

آموزش برنامه نویسی

حال اگر بخواهیم در صورت عدم برقراری شرط، دستوری انجام شود از ساختار شرطی if...else استفاده می‌نماییم.

به این صورت که اگر شرط نوشته شده در مقابل if برقرار بود، دستورات نوشته شده در پایین دستور if، اجرا می‌گردد و در غیر این‌صورت دستورات پایین نوشته شده else اجرا می‌گردد.

ابتدا یک متغیر تعریف کرده و مقدار 10 به آن انتساب می‌دهیم و سپس با ساختار شرطی if، بررسی می‌کنیم که اگر مقدار متغیر a برابر 10 باشد، به مقدار متغیر a یک واحد اضافه می‌نماید و سپس آن را نمایش می‌دهد.

چون مقدار متغیر a برابر 10 است، پس یک واحد به متغیر a اضافه می‌گردد و مقدار 11 نمایش داده می‌شود.

جاوا: ساختارهای شرطی

اما اگر شرط نوشته شده در مقابل if، برقرار  نباشد، دستورات نوشته شده در قسمت else اجرا می‌گردد.

ابتدا یک متغیر تعریف کرده و مقدار 10 به آن انتساب می‌دهیم و سپس با ساختار شرطی if، بررسی می‌کنیم که اگر مقدار متغیر a برابر 5 باشد، به مقدار متغیر a یک واحد اضافه می‌نماید ودر غیراین‌صورت یک واحد از متغیر a کم می‌گردد و سپس آن را نمایش می‌دهد.

چون مقدار متغیر a برابر10 است، پس یک واحد از متغیر a کم می‌گردد و مقدار 9 نمایش داده می‌شود.

آموزش جاوا

بعضی مواقع نیاز داریم چندین شرط را بررسی نماییم و باتوجه به اینکه کدام شرط برقرار است، دستورات خاصی اجرا گردد. در چنین مواقعی از دستورات شرطی if…else if استفاده می‌نماییم.

ابتدا یک متغیر تعریف کرده و مقدار 12 به آن انتساب می‌دهیم و سپس با ساختار شرطی if، بررسی می‌کنیم که اگر مقدار متغیر a کمتر یا مساوی 5 باشد، به مقدار متغیر a یک واحد اضافه می‌نماید و در غیراین‌صورت  اگر مقدار متغیر a کمتر یا مساوی 10 باشد، یک واحد از متغیر a کم می‌گردد و در غیراین‌صورت مقدار متغیر a در خودش ضرب می‌شود و در انتها متغیر a را نمایش می‌دهد.

چون مقدار متغیر a برابر12 است، پس مقدار متغیر a  در خودش ضرب شده و مقدار 144 را نمایش می‌دهد.

برنامه‌نویسی جاوا

جمع‌بندی مقاله قسمت چهاردهم آموزش برنامه‌نویسی جاوا

در این مقاله، ساختارهای شرطی در زبان برنامه‌نویسی جاوا با ذکر مثال‌های تصویری بیان شد. اگر در مورد ساختارهای شرطی تمایل دارید تمرین و مثال‌های بیشتر انجام دهید به شما پیشنهاد می‌دهیم حتما از این سایت دیدن فرمایید.

به صورت مختصر در مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا، در مورد زبان برنامه‌نویسی جاوا توضیح دادیم. به شما پیشنهاد می‌دهیم که حتما آزمون تعیین سطح زبان برنامه‌نویسی جاوا را انجام دهید تا متوجه سطح خود شوید و سپس حتما ادامه مقالات برنامه‌نویسی جاوا در آموزشگاه ره‌جویان را دنبال نمایید.

اگر تمایل دارید به صورت حرفه‌ای زبان برنامه‌نویسی جاوا را بیاموزید و درآمد کسب کنید حتما به آموزشگاه ره‌جویان سر بزنید. با برگزاری کلاس‌های حضوری و آنلاین به شما در کسب موفقیت‌هایتان یاری می‌نماییم.

در مقاله بعد، ساختارهای شرطی تو در تو را مورد بحث قرار می‌دهیم.

پس با ره‌جویان همراه شو.

[yasr_visitor_votes size="medium"]

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *