بنر آموزشگاه ره‌جویان مخصوص موبایل
بنر آموزشگاه ره جویان

قسمت 11 : انواع عملگرها در آموزش برنامه‌نویسی جاوا (عملگرهای رابطه‌ای)

قسمت 11 :آموزش برنامه نویسی جاوا (انواع عملگرها (عملگرهای رابطه‌ای) )

در مقاله قبل در مورد عملگرهای تخصیصی  با ذکر مثال‌هایی توضیح داده شد. در این مقاله عملگرهای رابطه‌ای را با ذکر مثال‌هایی به صورت تصویری بررسی خواهیم کرد. بنابراین حتما تا انتهای  مقاله را مطالعه بفرمایید.

اگر دوست داری زبان برنامه‌نویسی جاوا را یاد بگیری، مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا در سایت آموزشگاه ره‌جویان را دنبال کن.

آموزش جاوا

عملگرهای رابطه‌ای که با نام عملگرهای مقایسه‌ای نیز شناخته می‌شوند برای مقایسه استفاده می‌شوند.

اگر اصول برنامه‌نویسی را هنوز فرا نگرفته‌اید، حتما آموزش اصول برنامه‌نویسی به صورت رایگان را مطالعه فرمایید و سپس با آزمون تعیین سطح برنامه‌نویسی، سطح خود را دریافت کنید و پس از آن شروع به یادگیری زبان برنامه‌نویسی جاوا نمایید. 

عملگرهای رابطه‌ای یا مقایسه‌ای وظیفه دارند تا هر دوطرف یک معادله را بررسی و مقایسه نماید و نتیجه را به صورت true یا false برگرداند.

نخستین عملگر رابطه‌ای، عملگر تساوی می‌باشد که با علامت == نشان داده می‌شود.

ابتدا متغیری با نوع boolean تعریف کرده و سپس دو متغیر a و b ر ا تعریف و مقداردهی می‌نماییم. سپس با نوشتن این دستور flag=a==b، محتوای a را با محتوای b مقایسه می‌نماید اگر این دو مقدار با هم برابر هستند مقدار true در متغیر flag  قرار می‌گیرد و اگر با هم برابر نبودند مقدار false در متغیر flag  قرار می‌گیرد. در این مثال متغیر a با متغیر b برابر است و مقدار true در متغیر flag  قرار گرفته و سپس نمایش داده می‌شود.

اموزش برنامه نویسی

عملگر بعدی، عملگر نامساوی است که با علامت =! نشان داده می‌شود که عدم تساوی در یک رابطه را نشان می‌دهد. به این معنا که اگر محتوای دو متغیر با هم برابر نبود مقدار true را بر می‌گرداند و در غیراین صورت مقدار false را برمی‌گرداند.

ابتدا متغیری با نوع boolean تعریف کرده و سپس دو متغیر a و b ر ا تعریف و مقداردهی می‌نماییم. سپس با نوشتن این دستور flag=a!=b، محتوای a را با محتوای b مقایسه می‌نماید اگر این دو مقدار با هم برابر نباشند مقدار true در متغیر flag  قرار می‌گیرد و اگر با هم برابرباشند مقدار false در متغیر flag  قرار می‌گیرد. در این مثال متغیر a با متغیر b برابر است و مقدار false در متغیر flag  قرار گرفته و سپس نمایش داده می‌شود.

آموزش برنامه‌نویسی جاوا

عملگر بعدی، عملگر بزرگتر می‌باشد که با علامت < نشان داده می‌شود. به این معنا که اگر محتوای متغیر سمت چپ بزرگتر از محتوای متغیر سمت راست باشد مقدار true را بر می‌گرداند و در غیراین صورت مقدار false را برمی‌گرداند. در همین راستا، عملگر دیگری با نام بزرگتر یا مساوی وجود دارد که با علامت =< نشان داده می‌شود و برای مواقعی استفاده می‌شود که احتمال می‌رود مقادیر دو طرف رابطه با هم برابر باشند.

ابتدا متغیری با نوع boolean تعریف کرده و سپس دو متغیر a و b ر ا تعریف و مقداردهی می‌نماییم. سپس با نوشتن این دستور flag=a>b، محتوای a را با محتوای b مقایسه می‌نماید اگر این محتوای متغیر a از محتوای متغیر b  بزرگتر باشد مقدار true در متغیر flag  قرار می‌گیرد و در غیر این‌صورت مقدار false در متغیر flag  قرار می‌گیرد. در این مثال متغیر a از متغیر b بزرگتر نمی‌باشد بنابراین مقدار false در متغیر flag  قرار گرفته و سپس نمایش داده می‌شود.

در ادامه همین مثال، دستور flag=a>=b نوشته شده است. چون مقدار متغیر a با مقدار متغیر b با هم برابر هستند در متغیر flag، مقدار true قرار می‌گیرد.

آموزشگاه برنامه نویسی جاوا

عملگر بعدی، عملگر کوچک‌تر می‌باشد که با علامت > نشان داده می‌شود. به این معنا که اگر محتوای متغیر سمت چپ کوچک‌تر از محتوای متغیر سمت راست باشد مقدار true را بر می‌گرداند و در غیراین صورت مقدار false را برمی‌گرداند. در همین راستا، عملگر دیگری با نام کوچک‌تر یا مساوی وجود دارد که با علامت => نشان داده می‌شود و برای مواقعی استفاده می‌شود که احتمال می‌رود مقادیر دو طرف رابطه با هم برابر باشند.

ابتدا متغیری با نوع boolean تعریف کرده و سپس دو متغیر a و b ر ا تعریف و مقداردهی می‌نماییم. سپس با نوشتن این دستور flag=a<b، محتوای a را با محتوای b مقایسه می‌نماید اگر این محتوای متغیر a از محتوای متغیر b  کوچک‌تر باشد مقدار true در متغیر flag  قرار می‌گیرد و در غیر این‌صورت مقدار false در متغیر flag  قرار می‌گیرد. در این مثال متغیر a از متغیر b کوچک‌تر است بنابراین مقدار true در متغیر flag  قرار گرفته و سپس نمایش داده می‌شود.

در ادامه همین مثال، دستور flag=a<=b نوشته شده است. چون مقدار متغیر a از مقدار متغیر b کوچک‌تر است در متغیر flag، مقدار true قرار می‌گیرد.

تحلیل پروژه برنامه نویسی

جمع‌بندی مقاله قسمت یازدهم آموزش برنامه‌نویسی جاوا

در این مقاله، عمگرهای رابطه‌ای در زبان برنامه‌نویسی جاوا با ذکر مثال‌های تصویری بیان شد. اگر در مورد انواع عملگرها تمایل دارید تمرین و مثال‌های بیشتر انجام دهید به شما پیشنهاد می‌دهیم حتما از این سایت دیدن فرمایید.

به صورت مختصر در مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا، در مورد زبان برنامه‌نویسی جاوا توضیح دادیم. به شما پیشنهاد می‌دهیم که حتما آزمون تعیین سطح زبان برنامه‌نویسی جاوا را انجام دهید تا متوجه سطح خود شوید و سپس حتما ادامه مقالات برنامه‌نویسی جاوا در آموزشگاه ره‌جویان را دنبال نمایید.

اگر تمایل دارید به صورت حرفه‌ای زبان برنامه‌نویسی جاوا را بیاموزید و درآمد کسب کنید حتما به آموزشگاه ره‌جویان سر بزنید. با برگزاری کلاس‌های حضوری و آنلاین به شما در کسب موفقیت‌هایتان یاری می‌نماییم.

در مقاله بعد، عملگرهای منطقی با ذکر مثال‌هایی به صورت تصویری بررسی می‌شود.

پس با ره‌جویان همراه شو.

[yasr_visitor_votes size=&amp;amp;quot;medium&amp;amp;quot;]

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *