بنر آموزشگاه ره‌جویان مخصوص موبایل
بنر آموزشگاه ره جویان

قسمت 7 : تبدیل متغیرها برای آموزش برنامه‌نویسی جاوا

قسمت 7 :آموزش برنامه نویسی جاوا (تبدیل متغیرها)

در مقاله قبل در مورد ترکیب متغیرها در زبان برنامه‌نویسی جاوا صحبت شد، حتما قبل از مطالعه این مقاله، به مقاله قبل سر بزنید و کلیات آنرا درک نمایید. در این مقاله به بررسی تبدیل متغیرها و همچنین کاربرد آنها می‌پردازیم. بنابراین تا انتهای این مقاله را کامل مطالعه نمایید.

اگر دوست داری زبان برنامه‌نویسی جاوا را یاد بگیری، مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی رایگان جاوا در سایت آموزشگاه ره‌جویان را دنبال کن.

اموزش برنامه نویسی جاوا

در مقاله قبل، دو متغیر از نوع رشته را ترکیب کردیم و نتیجه متغیر از نوع رشته شد و همچنین دو متغیر از نوع عدد صحیح را ترکیب کردیم و متغیر از نوع عدد صحیح بدست آمد و در نهایت متغیر از نوع داده صحیح را با متغیر از نوع رشته ترکیب کردیم ونتیجه آن، متغیر از نوع رشته شد.

اما آیا عکس این کار امکان‌پذیر می‌باشد؟ یعنی آیا می‌توان متغیر از نوع رشته را به همین روش به متغیر از نوع عدد صحیح تبدیل کرد؟ جواب خیر می‌باشد. در این مقاله به بررسی موضوع تبدیل متغیر از نوع رشته به عدد صحیح  می‌پردازد. بنابراین تا انتهای مقاله را کامل مطالعه بفرمایید.

اگر اصول برنامه‌نویسی را هنوز فرا نگرفته‌اید، حتما آموزش اصول برنامه‌نویسی به صورت رایگان را مطالعه فرمایید و سپس با آزمون تعیین سطح برنامه‌نویسی، سطح خود را دریافت کنید و پس از آن شروع به یادگیری زبان برنامه‌نویسی جاوا نمایید. 

تبدیل متغیرها

برای تبدیل یک متغیر از نوع رشته به نوع عدد صحیح، از متد  Parse همراه با نوع داد مورد نظر استفاده می‌شود.

البته این نکته را در نظر بگیرید که مقدار رشته انتخابی، حتما  باید عدد باشد.

ابتدا یک متغیر از نوع رشته تعریف کرده و آن را مقداردهی نمودیم. سپس متغیری از نوع Byte تعریف کرده و سپس توسط متد parse همراه با نوع داده مورد نظر، تبدیل صورت گرفت و در خط بعدی نمایش داده شد.

اموزش برنامه نویسی

cast کردن داده‌ها در جاوا

cast کردن داده‌ها به معنای تغییر جنس داده‌ها می‌باشد. به طور مثال، یک داده از نوع  int را می‌توان را به یک داده از نوع double تبدیل کرد. حتی عکس این عمل نیز امکان‌پذیر است. به نوع داده‌ی اول source و نوع داده تبدیل شده destination گفته می‌شود. مثال فرض کنید می‌خواهیم داده‌ای با نوع داده int  را به نوع داده double  تبدیل کنیم. در این مثال source ما int  و destination در این مثال double می‌باشد.

نکته‌ای که شایان ذکر است این است که به هیچ وجه نمی‌توانید نوع داده‌ی بولین را به نوع داد‌ه‌های دیگر تبدیل نمود.

در این مثال، متغیر از نوع Short را به متغیر از نوع int  تبدیل نموده است. برای تبدیل یک متغیر از نوع کوچکتر به نوع بزرگتر بسیار راحت می‌باشد.

ابتدا یک متغیر از نوع  short و سپس متغیر از نوع int تعریف نموده و سپس کلمه کلیدی int  را داخل پرانتز قرار داده و پس از آن، نام متغیر source را می‌نویسیم و سپس هر دو متغیر را نمایش می‌دهیم. در اینجا هیچ تغییری در دو مقدار پیش نمی‌آید چون مقدار متغیر از نوع کوچکتر به نوع بزرگتر نبدیل شده است.

آموزش برنامه نویسی رایگان

حال اگر بخواهیم متغیری با نوع داده double را به نوع داده int تبدیل نماییم در مقدار خروجی منبع و مقصد تفاوت پیش می‌آید چون مقدار داده بزرگتر به مقدار داده کوچکتر تبدیل شده است.

در این مثال، متغیر از نوع double را به متغیر از نوع int  تبدیل نموده است. در اینجا، یک متغیر از نوع داده بزرگتر به متغیری از نوع داده کوچکتر تبدیل می‌شود. 

ابتدا یک متغیر از نوع  double و سپس متغیر از نوع int تعریف نموده و سپس کلمه کلیدی int  را داخل پرانتز قرار داده و پس از فاصه، نام متغیر مبدا را می‌نویسیم و مقدار تبدیل شده را در متغیر مقصد قرار می‌دهیم. سپس هر دو متغیر را نمایش می‌دهیم.

از آنجایی که نوع داده int نمی‌تواند مقدار اعشار در خود نگهداری کند بنابراین مقدار داده گرد شده و در متغیر از نوع int قرار می‌گیرد.

آموزش برنامه‌نویسی رایگان جاوا

جمع‌بندی مقاله قسمت هفتم آموزش برنامه‌نویسی جاوا

در این مقاله، تبدیل متغیرها از نوع داده کوچکتر به بزرگتر و یا ازنوع داده بزرگتر به کوچکتر را بررسی کردیم و همچنین نکات کاربردی آن را بررسی کردیم. برای کسب اطلاعات جامع‌‌تر در این مورد، به این سایت سر بزنید.

در مقاله آتی، انواع عملگرها را  با تصویر توضیح خواهیم داد . بنابراین آموزش برنامه‌نویسی رایگان جاوا را ازدست ندید.

پس با ره‌جویان همراه شو.

[yasr_visitor_votes size="medium"]

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *