بنر آموزشگاه ره‌جویان مخصوص موبایل
بنر آموزشگاه ره جویان

قسمت 5 : انواع داده‌های خاص برای آموزش برنامه‌نویسی جاوا

قسمت 5 :آموزش برنامه نویسی جاوا (انواع داده‌های استاتیک و ثابت)

در مقاله قبل در مورد انواع داده‌ها در زبان برنامه‌نویسی جاوا صحبت شد، حتما قبل از مطالعه این مقاله، به مقاله قبل سر بزنید و کلیات آنرا درک نمایید. در این مقاله به بررسی نوع داده استاتیک و ثابت می‌پردازیم. در اموزش برنامه‌‌نویسی جاوا، یادگیری انواع داده‌ها بسیار مهم و کلیدی می‌باشد بنابراین تا انتهای این مقاله را کامل مطالعه نمایید.

اگر دوست داری زبان برنامه‌نویسی جاوا را یاد بگیری، مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا در سایت آموزشگاه ره‌جویان را دنبال کن.

آموزش برنامه‌نویسی جاوا

انواع داده‌هایی که در مقاله قبل توضیح دادیم داخل آکولاد باز و بسته main بوده است، به فضای میان دو آکولاد، بلوک گفته می‌شود. بنابراین،  متغیرهایی که تا الان تعریف شده است داخل بلوک متد main تعریف شده است.

متغیرهایی که داخل یک متد تعریف می شوند متغیرهای محلی هستند و دامنه دید یا scope این متغیرها فقط داخل بلاک متدی است که در آن تعریف شده اند. به همین دلیل ما نمی توانیم این متغیرها را داخل متد دیگری استفاده کنیم. در این مقاله نوع دیگری از متغیرها را می‌خواهیم بررسی کنیم که در چندین متد قابل استفاده باشد. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

اگر اصول برنامه‌نویسی را هنوز فرا نگرفته‌اید، حتما آموزش اصول برنامه‌نویسی به صورت رایگان را مطالعه فرمایید و سپس با آزمون تعیین سطح برنامه‌نویسی، سطح خود را دریافت کنید و پس از آن شروع به یادگیری زبان برنامه‌نویسی جاوا نمایید. 

متغیرهای کلاسی

گروه دیگری از متغیرها نیز وجود دارند که به آنها متغیرهای کلاسی گفته می شود. برای تعریف متغیرهای کلاسی ابتدا باید کلمه static را وارد کرده و بعد نوع متغیر وسپس نام متغیر مورد نظر را وارد کرده و سپس مقدار دهی متغیر انجام شود.

محدوده دید یا scope یک متغیر کلاسی در آن کلاس و کلیه ی متدهای تعریف شده در آن کلاس است.

چون متغیر کلاسی در کلیه متدهای زیر مجموعه اش نیز قابل استفاده است وقتی متغیر کلاس a را تعریف کرده ایم و در متد main خروجی می گیریم می بینیم مقدار متغیر a را در خروجی نمایش می دهد.

آموزش برنامه نویسی

ثابت‌ها در جاوا

گروه دیگری از متغیرها نیز وجود دارند که به آنها متغیرهای نهایی گفته می شود که همواره مقدار ثابتی را در خود ذخیره می‌کند یعنی نمی‌توانید مقدار چنین متغیرهایی را تغییر دهید به همین دلیل به آنها متغیرهای ثابت اطلاق می‌شود.

متغیرهای ثابت را هم داخل کلاس و هم داخل متد می‌توان تعریف نمود اما در اکثر مواقع داخل کلاس تعریف می‌کنند.

برای تعریف ثابت‌ها در جاوا: ابتدا کلمه static را نوشته و پس از آن  کلمه  final و سپس نوع متغیر، نام متغیر و در انتها مقداردهی صورت گیرد.

 به عنوان مثال برای ثابت‌ها : اگر بخواهیم محیط یا مساحت دایره با شعاع‌های متفاوت را بدست آوریم برای متغیر p، از ثابت استفاده می‌کنیم چون عدد p ثابت است و نباید تغییر کند.

 

متغیرc به عنوان یک ثابت تعریف شده است و در کلیه متدها قابل استفاده می‌باشد اما قابل تغییر نیست.

بنابراین زمانی که متغیری در طول پروژه نیازی به تغییر مقدار آن نمی‌باشد از ثابت‌ها استفاده می‌کنیم.

جمع‌بندی مقاله قسمت پنجم آموزش برنامه‌نویسی جاوا

در این مقاله، متغیرهای کلاسی استاتیک و ثابت و کاربرد هریک را بررسی کردیم. برای گام بعدی آموزش برنامه‌نویسی جاوا، همین مقدار کفایت می‌نماید اما اگر تمایل دارید کاربرد هریک را بهتر درک کنید پیشنهاد ما به شما، این سایت می‌باشد.

در مقاله آتی، ترکیب متغیرها در محیط Netbeans  با تصویر توضیح خواهیم داد. شاید الان مفهوم ترکیب متغیرها برایتان ناآشنا باشد اما پس از مطالعه مقاله بعدی، کامل درک خواهید کرد و موارد کاربرد آن را نیز متوجه خواهید شد.

پس با ره‌جویان همراه شو.

[yasr_visitor_votes size="medium"]

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *