بنر آموزشگاه ره‌جویان مخصوص موبایل
بنر آموزشگاه ره جویان

قسمت 24 : برنامه‌نویسی شی‌گرا در آموزش برنامه‌نویسی جاوا (بخش چهارم )

قسمت 24 :آموزش برنامه‌نویسی جاوا (برنامه‌نویسی شی‌گرا بخش چهارم)

در مقاله قبلی  در مورد ویژگی‌های کلاس و اولین ویژگی آن که فیلد باشد در زبان برنامه‌نویسی جاوا با ذکر متال‌هایی به صورت تصویری در محیط NetBeans توضیح داده شد. در این مقاله در مورد ویژگی‌ دوم کلاس که متد است، توضیح خواهیم داد.  بنابراین حتما تا انتهای  مقاله را مطالعه بفرمایید.

اگر دوست داری زبان برنامه‌نویسی جاوا را یاد بگیری، مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا در سایت آموزشگاه ره‌جویان را دنبال کن.

آموزش برنامه‌نویسی جاوا به صورت رایگان

خصوصیت دوم هر کلاس، متد می‌باشد. متد مجموعه‌ای از دستورات می‌باشد که عملیاتی را انجام می‌دهد و از قسمت‌های مختلف برنامه قابل فراخوانی است.

اگر اصول برنامه‌نویسی را هنوز فرا نگرفته‌اید، حتما آموزش اصول برنامه‌نویسی به صورت رایگان را مطالعه فرمایید و سپس با آزمون تعیین سطح برنامه‌نویسی، سطح خود را دریافت کنید و پس از آن شروع به یادگیری زبان برنامه‌نویسی جاوا نمایید. 

می‌توان خصوصیت فیلد کلاس را به یک ماشین شبیه کرد که هیچ یا یک یا چندین ورودی دارد. در داخل ماشین عملیاتی بر روی آن صورت می‌گیرد و سپس بر اساس ورودی وعملیات انجام گرفته، خروجی داده می‌شود.

متد نیز مانند فیلدها که در مقاله قبل توضیح داده شد می‌توانند به صورت خصوصی یا عمومی باشند. اگر به صورت خصوصی تعریف شوند فقط داخل همان کلاس قابل فراخوانی هستند و اگر به صورت عمومی تعریف شوند از همه جای پروژه می‌توان به این متد دسترسی داشت.

پس از سطح دسترسی متد می‌توان از کلمه static استفاده کرد. در صورت استفاده از کلمه static در تعریف متد، برای استفاده از این متد نیاز به ساختن شی از این کلاس نیستید. اما در صورتی که از کلمه static استفاده نکنید برای استفاده از این متد، ابتدا باید یک شی از این کلاس ایجاد نموده و سپس متد را فراخوانی نماییم.

سپس باید نوع داده بازگشتی متد مشخص گردد. اگر هیچ مقدار بازگشتی ندارد و فقط عملیاتی صورت می‌گیرد باید از کلمه void استفاده نماییم.

حال باید نام متد نوشته شود و در روبروی آن در داخل پرانتز پارامترهای موردنظر متد نوشته شود. اگر متد نیاز به پارامتری نداشته باشد فقط یک پرانتز باز و بسته گذاشته می‌شود.

بنابراین گرامر نوشتن متد :

ابتدا سطح دسترسی، کلمه static، نوع داده بازگشتی، نام متد (پارامترهای مورد نیاز)

حالت مختلفی می‌توان برای متد در نظر گرفت :

1- متد بدون مقداربازگشتی و بدون پارامتر ورودی

2- متد بدون مقدار بازگشتی و با پارامتر ورودی

3- متد با مقدار بازگشتی و بدون پارامتر ورودی

4- متد با مقدار بازگشتی و با پارامتر ورودی

هم‌اکنون برای حالت چهارم مثالی با تصویر نمایش داده شده است که کامل درک نمایید.

در این برنامه، یک متد داخل کلاس تعریف شده است که سطح دسترسی آن عمومی و سپس کلمه استاتیک بکاربرده شده است و پس از آن مقدار بازگشتی که از نوع عدد صحیح است، مشخص گردیده است و سپس نام متد و در انتها پارامترهای مورد نیاز در داخل پرانتز نوشته شده است

آموزش شی‌گرایی در جاوا

فراخوانی متد

پس از ایجاد متد در داخل کلاس، نوبت به آن رسیده است که متد را فراخوانی کنیم یا صدا بزنیم.

در این برنامه، متد مثال بالا را قرار است فراخوانی نماییم. به دلیل این‌که متد داخل کلاس، مقداری ازنوع عدد صحیح برگشت داده می‌شود بنابراین ابتدا یک متغیر از نوع عدد صحیح تعریف نموده و سپس در خط بعدی، متغیر تعریف شده را برابر با ابتدا نام کلاس مورد نظر وسپس متد مورد نظر  و پارامترهای مورد نظر را نیز در داخل پرانتز قرار می‌دهیم. بنابراین مقداربازگشتی از متد داخل متغیر تعریف شده قرار می‌گیرد و سپس در خط بعدی محتوای متغیر نمایش داده می‌شود

آموزش برنامه‌نویسی

جمع‌بندی مقاله قسمت بیست و چهارم آموزش برنامه‌نویسی جاوا

در این مقاله، دومین ویژگی کلاس که متد می‌باشد و همچنین ایجاد متد، حالات مختلف متد و فراخوانی متد در برنامه‌نویسی جاوا به صورت تصویری در محیط NetBeans بیان شد. اگر در مورد خصوصیت متد تمایل دارید تمرین و مثال‌های بیشتر انجام دهید به شما پیشنهاد می‌دهیم حتما این سایت را مطالعه فرمایید.

به صورت مختصر در مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا، در مورد زبان برنامه‌نویسی جاوا توضیح دادیم. به شما پیشنهاد می‌دهیم که حتما آزمون تعیین سطح 2 زبان برنامه‌نویسی جاوا را انجام دهید تا متوجه سطح خود شوید و سپس حتما ادامه مقالات برنامه‌نویسی جاوا در آموزشگاه ره‌جویان را دنبال نمایید.

اگر تمایل دارید به صورت حرفه‌ای زبان برنامه‌نویسی جاوا را بیاموزید و درآمد کسب کنید حتما به بهترین آموزشگاه برنامه‌نویسی در اصفهان یعنی آموزشگاه ره‌جویان سر بزنید. با برگزاری کلاس‌های حضوری و آنلاین به شما در کسب موفقیت‌هایتان یاری می‌نماید. آموزشگاه ره‌جویان از بهترین متدها واساتید برای آموزش برنامه‌نویسی در اصفهان استفاده می‌نماید.

در مقاله بعد، مفهوم overloading  را مورد بحث قرار می‌دهیم.

پس با ره‌جویان همراه باش.

[yasr_visitor_votes size="medium"]

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *