بنر آموزشگاه ره‌جویان مخصوص موبایل
بنر آموزشگاه ره جویان

قسمت 23 : برنامه‌نویسی شی‌گرا در آموزش برنامه‌نویسی جاوا (بخش سوم )

قسمت 23 :آموزش برنامه‌نویسی جاوا (برنامه‌نویسی شی‌گرا بخش سوم)

در مقاله قبلی  در مورد ایجاد کلاس و مفاهیم کلاس‌های عمومی و درونی در برنامه‌نویسی شی‌گرا در زبان برنامه‌نویسی جاوا توضیح داده شد. در این مقاله در مورد ویژگی‌های کلاس در برنامه‌نویسی شی‌گرا یا object oriented و همچنین اولین ویژگی کلاس را به صورت تصویری در محیط NetBeans بررسی خواهیم کرد. بنابراین حتما تا انتهای  مقاله را مطالعه بفرمایید.

اگر دوست داری زبان برنامه‌نویسی جاوا را یاد بگیری، مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا در سایت آموزشگاه ره‌جویان را دنبال کن.

برنامه‌نویسی جاوا

هر کلاس در برنامه‌نویسی شی‌گرا در زبان‌های برنامه‌نویسی سطح بالا مانند جاوا دو خصوصت دارد : 1- فیلد 2- متد .

اگر اصول برنامه‌نویسی را هنوز فرا نگرفته‌اید، حتما آموزش اصول برنامه‌نویسی به صورت رایگان را مطالعه فرمایید و سپس با آزمون تعیین سطح برنامه‌نویسی، سطح خود را دریافت کنید و پس از آن شروع به یادگیری زبان برنامه‌نویسی جاوا نمایید. 

اولین ویژگی کلاس : فیلد می‌باشد. منظور از فیلد چیست؟ فیلد متغیری است که در بدنه‌ی یک کلاس و البته خارج از متدهای آن تعریف می‌شوند و در نتیجه می توانید این متغیرها را در تمامی متدهای کلاس نیز استفاده کنید. فیلدها همان ویژگی‌های یک شی از کلاس می‌باشند. به طور مثال فرض کنید کلاسی با نام student ایجاد کردید. حال ویژگی‌های دانش‌آموزان از جمله نام، نام‌خانوادگی، سن، قد و نام پدر را می‌توان به عنوان فیلدهای کلاس تعریف کرد که برای هر شی با شی دیگر از کلاس student متفاوت است.

در ضمن فیلدها را می‌توان به دو صورت عمومی و خصوصی تعریف کرد. اگر فیلدی به صورت خصوصی تعریف شود یعنی فقط در همین کلاس قابل استفاده است. اما اگر به صورت عمومی تعریف شود به این معناست که در کل پروژه از این فیلد می‌توان استفاده نمود.

تعریف فیلدها مانند تعریف متغیرهاست. با این تفاوت که در ابتدای آن عمومی یا خصوصی بودن آن مشخص می‌گردد. 

در این برنامه، چهار فیلد تعریف شده است. سه تای این فیلدها به صورت عمومی تعریف شده‌اند یعنی در کل پروژه قابل دسترس است و یک فیلد به عنوان خصوصی تعریف شده است به این معنا که فقط در همین کلاس قابل استفاده است

آموزش برنامه‌نویسی جاوا

حال اگر بخواهیم فیلدی را تعریف نماییم که در کل برنامه نتوان مقدارش را تغییر داد باید از کلمه final استفاده نمایییم و مابین سطح دسترسی و نوع داده بنویسیم. 

در این برنامه، علاوه بر چهار فیلد تعریف شده در برنامه قبل، یک فیلد به عنوان ثابت تعریف شده است که مقدارش در کل پروژه قابل تغییر نیست

همان‌طور که مشاهده می‌کنید ابتدا سطح دسترسی و سپس کلمه final و پس از آن نوع داده نوشته می‌شود.

آموزش جاوا در اصفهان

جمع‌بندی مقاله قسمت بیست و سوم آموزش برنامه‌نویسی جاوا

در این مقاله، اولین ویژگی کلاس در برنامه‌نویسی جاوا به صورت تصویری در محیط NetBeans بیان شد. اگر در مورد خصوصیت فیلد تمایل دارید تمرین و مثال‌های بیشتر انجام دهید به شما پیشنهاد می‌دهیم حتما این سایت را مطالعه فرمایید.

به صورت مختصر در مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا، در مورد زبان برنامه‌نویسی جاوا توضیح دادیم. به شما پیشنهاد می‌دهیم که حتما آزمون تعیین سطح 2 زبان برنامه‌نویسی جاوا را انجام دهید تا متوجه سطح خود شوید و سپس حتما ادامه مقالات برنامه‌نویسی جاوا در آموزشگاه ره‌جویان را دنبال نمایید.

اگر تمایل دارید به صورت حرفه‌ای زبان برنامه‌نویسی جاوا را بیاموزید و درآمد کسب کنید حتما به بهترین آموزشگاه برنامه‌نویسی در اصفهان یعنی آموزشگاه ره‌جویان سر بزنید. با برگزاری کلاس‌های حضوری و آنلاین به شما در کسب موفقیت‌هایتان یاری می‌نماید. آموزشگاه ره‌جویان از بهترین متدها واساتید برای آموزش برنامه‌نویسی در اصفهان استفاده می‌نماید.

در مقاله بعد، دومین ویژگی کلاس در زبان برنامه‌نویسی جاوا را مورد بحث قرار می‌دهیم.

پس با ره‌جویان همراه باش.

[yasr_visitor_votes size="medium"]

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *