بنر آموزشگاه ره‌جویان مخصوص موبایل
بنر آموزشگاه ره جویان

قسمت 18 : ساختار حلقه while در آموزش برنامه‌نویسی جاوا

قسمت 18 :آموزش برنامه‌نویسی جاوا (دستور حلقه while )

در مقاله قبلی  در مورد ساختار حلقه for در زبان برنامه‌نویسی جاوا با ذکر مثال‌هایی  توضیح داده شد. در این مقاله ساختار حلقه while و همچنین کاربرد آنها را با ذکر مثال‌هایی به صورت تصویری در محیط NetBeans بررسی خواهیم کرد. بنابراین حتما تا انتهای  مقاله را مطالعه بفرمایید.

اگر دوست داری زبان برنامه‌نویسی جاوا را یاد بگیری، مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا در سایت آموزشگاه ره‌جویان را دنبال کن.

آموزش برنامه‌نویسی جاوا در اصفهان

حلقه‌ها زمانی کاربرد دارند که بخواهیم یک کار را چندین بار تکرار نماییم. البته تعداد تکرار دستورات مشخص است. یکی دیگر از دستورات حلقه که بسیار پرکاربرد هم هست دستور while است.

اگر اصول برنامه‌نویسی را هنوز فرا نگرفته‌اید، حتما آموزش اصول برنامه‌نویسی به صورت رایگان را مطالعه فرمایید و سپس با آزمون تعیین سطح برنامه‌نویسی، سطح خود را دریافت کنید و پس از آن شروع به یادگیری زبان برنامه‌نویسی جاوا نمایید. 

 برای استفاده از حلقه while، ابتدا کلمه while را نوشته و سپس داخل پرانتز شرط مورد نظر را می‌نویسیم. تا زمانی که این شرط برقرار باشد دستورات داخل بدنه حلقه while تکرار می‌گردد.

حتما به شرط پایان توجه ویژه‌ای داشته باشید چون اگر شرط پایان درست تعبیه نشده باشد، دستورات در حلقه بی‌نهایت قرار می‌گیرد و سپس باعث هنگ کردن سیستم می‌گردد.

با ذکر مثالی، مبحث حلقه while را کامل درک خواهید کرد.

در این برنامه، مجموع اعداد 1تا 10 با استفاده از حلقه  محاسبه می‌شود

 ابتدا با نوشتن کلمه کلیدی do  وسپس نوشتن دستورات تکرار داخل آکولاد و سپس کلمه کلیدی while را نوشته و پس از آن  شرط مورد نظر داخل پرانتز در مقابل دستور while قرار می‌دهیم. و البته گام حلقه هم باید در بدنه دستورات do … while حتما نوشته شود و گرنه دستورات در یک حلقه بی‌نهایت قرار می‌گیرد.

بنابراین قبل از ورود به بدنه حلقه، ابتدا متغیر i برابر یک می‌باشد و سپس وارد دستورات بدنه حلقه شده و دستورات را یکی پس از دیگری انجام می‌دهد. در ضمن بروز رسانی گام حلقه هم باید انجام گردد.  سپس به کلمه کلیدی while رسیده و پس از آن شرط حلقه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، اگر شرط درست بود برای بار دوم دستورات انجام می‌گردد. در این برنامه شرط درست می‌باشد و یک واحد به محتوای متغیر i افزوده می‌گردد و متغیر i برابر 2 می‌شود و به همین منوال ادامه پیدا می‌‌کند تا مقدار متغیر i برابر 11 می‌شود و دیگر حلقه ادامه پیدا نمی‌کند و در خط بعدی حلقه، مقدار متغیر sum نمایش داده می‌شود.

آموزش جاوا

در مثال فوق با دستور do… while، مجموع اعداد یک تا ده نمایش داده می‌شود. همان‌طور که متوجه شدید ابتدا دستورات انجام می‌گیرد و سپس شرط حلقه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. بنابراین دستورات حلقه do … while  حداقل یک‌بار تکرار می‌گردد. در صورتی که دستورات حلقه for و while ابتدا شرط مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و سپس دستورات تکرار می‌گردد.

جمع‌بندی مقاله قسمت هجدهم آموزش برنامه‌نویسی جاوا

در این مقاله، ساختار حلقه while در زبان برنامه‌نویسی جاوا با ذکر مثال‌ تصویری در محیط NetBeans بیان شد. اگر در مورد دستور حلقه while تمایل دارید تمرین و مثال‌های بیشتر انجام دهید به شما پیشنهاد می‌دهیم حتما از این سایت دیدن فرمایید.

به صورت مختصر در مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا، در مورد زبان برنامه‌نویسی جاوا توضیح دادیم. به شما پیشنهاد می‌دهیم که حتما آزمون تعیین سطح 2 زبان برنامه‌نویسی جاوا را انجام دهید تا متوجه سطح خود شوید و سپس حتما ادامه مقالات برنامه‌نویسی جاوا در آموزشگاه ره‌جویان را دنبال نمایید.

اگر تمایل دارید به صورت حرفه‌ای زبان برنامه‌نویسی جاوا را بیاموزید و درآمد کسب کنید حتما به آموزشگاه ره‌جویان سر بزنید. با برگزاری کلاس‌های حضوری و آنلاین به شما در کسب موفقیت‌هایتان یاری می‌نماییم.

در مقاله بعد، ساختار do …while در زبان برنامه‌نویسی جاوا را مورد بحث قرار می‌دهیم.

پس با ره‌جویان همراه باش.

[yasr_visitor_votes size="medium"]

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *