بنر آموزشگاه ره‌جویان مخصوص موبایل
بنر آموزشگاه ره جویان

تعیین نیازمندی‌های پروژه برنامه‌نویسی

اولین مرحله: تعیین نیازمندی‌های یک پروژه برنامه‌نویسی

در این مقاله سعی داریم آموزش برنامه‌نویسی را از مبتدی‌ترین مرحله شروع کنیم پس اگر تمایل داری برنامه‌نویسی را به صورت اصولی فرا بگیرید از همین مقاله که اولین مرحله شروع برنامه‌نویسی است شروع کن.

مراحل آموزش برنامه‌نویسی

برای نوشتن یک پروژه برنامه‌نویسی‌، هیچ گاه نباید از ابتدا شروع به کدنویسی کرد. در اولین مرحله باید نیازمندی‌های یک پروژه برنامه‌نویسی را تعیین کرد.

منظور از تعیین نیازمندی‌های یک پروژه برنامه‌نویسی چیست؟

با یک مثال برای شما، این مفهوم را توضیح می دهیم. فرض کنید شما می خواهید الویه درست کنید اولین مرحله این است که نیازمندی‌های خود را تعیین کنید : 1- سیب زمینی 2- مرغ 3- تخم‌مرغ 4- ادویه مناسب 5- سس مایونز . بعد از مشخص نمودن نیازمندی‌ها به مراحل بعدی درست‌کردن الویه می‌پردازید.

برای شروع آموزش برنامه‌نویسی و نوشتن یک پروژه برنامه‌نویسی هم اولین مرحله باید یاد بگیرید یک پروژه برنامه‌نویسی چه نیازمندی‌هایی دارد؟

با ذکر مثال‌هایی، در همین مقاله مرحله اول آموزش برنامه‌نویسی که تعیین نیازمندی‌های پروژه می‌باشد را کامل درک می‌کنید.

مثال اول : برنامه‌ای بنویسید که میانگین دو عدد را بدست آورد؟

اولین مرحله: تعیین نیازمندی‌های پروژه برنامه‌نویسی : باید حتما دو عدد را از کاربر دریافت کنیم و دوعدد نیازمندی در این پروژه برنامه‌نویسی می‌باشد.

مثال دوم : برنامه‌ای بنویسید که سود خالص یک باشگاه ورزشی را بدست آورد؟

اولین مرحله : تعیین نیازمندی‌های پروژه برنامه‌نویسی: ابتدا کل درآمد بدست‌آمده از افرادی که در رشته‌های مختلف ثبت‌نام کرده‌اند را محاسبه کرده و سپس کل هزینه‌های باشگاه از جمله حقوق اساتید و قبوض و… محاسبه کرده. پس نیازمندی‌های این پروژه برنامه‌نویسی دو عدد  می باشد یکی درآمد و دیگری هزینه.

مثال سوم : برنامه‌ای بنویسید که تمام اعداد زوج دو عدد رقمی را نشان دهد.

اولین مرحله : تعیین نیازمندی‌های پروژه برنامه‌نویسی: اعداد زوج مابین 10 تا 98 را باید نشان دهد. مسلما نیازی نیست ورودی از طرف کاربر داشته باشد پس این پروژه برنامه‌نویسی  نیازمندی ندارد یا همان ورودی از طرف کاربر ندارد.

با مثال‌های متعدد متوجه شدید که نیازمندی‌های یک پروژه برنامه‌نویسی منظور تعداد ورودی از کاربر می‌باشد که برای  یک پروژه برنامه‌نویسی حتی می‌تواند هیچ ورودی نداشته باشد.

مراحل آموزش برنامه‌نویسی

مثال چهارم : برنامه‌ای بنویسید که اگر معدل دانشجویی بزرگتر یا مساوی با 12 بود پیغام قبول و اگر کمتر از 12 بود پیغام مشروط را نمایش دهد.

اولین مرحله : تعیین نیازمندی‌های پروژه برنامه‌نویسی: با توجه به اینکه مشروط بودن یا قبول بودن دانشجو بر اساس معدل محاسبه میشود پس باید معدل را از ورودی دریافت نماییم بنابراین یک ورودی دارد.

مثال پنجم : برنامه‌ای بنویسید معدل کل یک کلاس 20 نفری را که هر کدام 8 درس دارند را محاسبه نماید.

تعیین نیازمندی‌ها برای این پروژه برنامه‌نویسی کمی متفاوت می‌باشد. مسلما معدل تک تک دانش‌آموزان مورد نیاز است  که برای محاسبه معدل تک تک دانش‌آموزان نمرات 8 درس مورد نیاز است و سپس معدل دانش‌آموز بعدی و به همین شکل ادامه می‌دهیم. بنابراین 8 را در 20 ضرب می کنیم و  160 ورودی برای این پروژه برنامه‌نویسی مورد نیاز می‌باشد.

در این مقاله با ذکر پنج مثال، اولین مرحله آموزش برنامه‌نویسی که تعیین نیازمندی‌های پروژه می‌باشد را توضیح دادیم

در مقاله آتی، گام دوم که تحلیل پروژه برنامه‌نویسی می‌باشد را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

با ره‌جویان همراه باشید

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *