بنر آموزشگاه ره‌جویان مخصوص موبایل
بنر آموزشگاه ره جویان

قسمت 3: اولین پروژه در NetBeans برای آموزش برنامه‌نویسی جاوا

قسمت 3 :آموزش برنامه نویسی جاوا (اولین پروژه در NetBeans)

در این مقاله، قسمت سوم آموزش برنامه‌نویسی جاوا را آغاز می‌نماییم. در مقاله قبل، آموزش نصب NetBeans با تصویر توضیح داده شد. در این مقاله به صورت تصویری و گام به گام، اولین پروژه برنامه‌نویسی جاوا آموزش داده شده است. بنابراین تا آخر مقاله را کامل مطالعه کنید.

اگر دوست داری زبان برنامه‌نویسی جاوا را یاد بگیری، مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا در سایت آموزشگاه ره‌جویان را دنبال کن.

آموزش برنامه نویسی

ابتدا برروی Apache NetBeans دومرتبه کلیک نمایید تا نرم‌افزار باز شود. تصویری مانند شکل روبرو برای شما نمایش داده می‌شود

آموزش برنامه نویسی

اگر اصول برنامه‌نویسی را هنوز فرا نگرفته‌اید، حتما آموزش اصول برنامه‌نویسی به صورت رایگان را مطالعه فرمایید و سپس با آزمون تعیین سطح برنامه‌نویسی، سطح خود را دریافت کنید و پس از آن شروع به یادگیری زبان برنامه‌نویسی جاوا نمایید. 

ایجاد اولین پروژه جاوا

برای شروع اولین پروژه در NetBeans، از منوی file، گزینه New project  را کلیک نمایید که صفحه‌ای به این صورت نمایش داده می‌شود.

آموزش برنامه‌نویسی جاوا با Apache NetBeans

با کلیک بر روی دکمه Next، پنجره‌ای باز می‌شود که ابتدا نام پروژه را می‌توانید وارد نمایید و سپس محل ذخیره پروژه مشخص می‌گردد. اگر تمایل دارید محل ذخیره پروژه را تغییر دهید با کلیک بر روی دکمه Browse، محل دخیره دلخواه را مشخص نمایید و سپس بر روی دکمه finish  کلیک نمایید.

با انجام عملیات فوق، پروژه جدید در NetBeans ایجاد می‌شود. همان‌طور که در شکل مشاهده می‌کنید ما نام پروژه خود را JavaWithRahjooian قرار دادیم و در زیر آن، ساختار درختی مولفه‌های پروژه از قبیل کتابخانه‌ها و کلاس‌های وابسته به پروژه قرار دارد. 

آموزش برنامه‌نویسی جاوا در آموزشگاه ره‌جویان

در پنجره سمت راست، محل نوشتن کدهای مورد نظر می‌باشد و با کلیک بر روی دکمه مثلی سبز رنگ، برنامه اجرا می‌گردد و خروجی برنامه در  پنجره Output نمایش داده می‌شود.

آموزش برنامه‌نویسی جاوا

نوشتن توضیحات در زبان برنامه‌نویسی جاوا

اگر دقت کنید نوشته‌هایی به رنگ طوسی کم‌رنگ در قسمت کدنویسی وجود دارد که به این خطوط توضیحات یا comment گفته می‌شود. در واقع توضیحات اجرا نمی‌شوند. فقط برای دادن اطلاعات اضافی به برنامه‌نویس می‌باشند. این اطلاعات اضافی می‌تواند شامل نویسنده این پروژه، منطق برنامه و…باشد. برای مشخص کردن توضیحات در برنامه‌نویسی جاوا، چندین روش وجود دارد.

اگر بخواهیم فقط یک خط به صورت توضیحات در نظر گرفته شود، ابتدای خط علامت // را قرار می‌دهیم و همان لحظه مشاهده می‌کنید که نوشته‌های آن خط به رنگ طوسی کم رنگ تغییر پیدا کرد.

اگر تمایل داشته باشید چند خط به صورت توضیحات باشد ابتدای خط مورد نظز علامت */ و در خط پایانی نیز علامت /* قرار دهید. این خطوط به رنگ طوسی کم رنگ می‌باشد و اجرا نمی‌شوند.

دانستن این دو روش برای نوشتن توضیحات در زبان برنامه‌نویسی جاوا کفایت می‌کند اما اگر تمایل دارید روش‌های دیگر برای ایجاد توضیحات همراه با مثال‌های متنوع را  در ربان برنامه‌نویسی جاوا متوجه شوید حتما به این سایت مراجعه نمایید.

اولین کدنویسی در زبان برنامه‌نویسی جاوا

برای کدنویسی، از پنجره سمت راست، در قسمت رویه main شروع به کدنویسی به زبان جاوا می‌نماییم. برای نمایش متن خاصی از کلمه کلیدی system.out.println استفاده می‌کنیم ودر روبروی آن داخل دابل کوتیشن، متن مورد نظر را می‌نویسیم.

هم‌اکنون از طریق دکمه‌های ctrl+s برنامه را ذخیره کنید و سپس برای اجرای برنامه، بر روی دکمه مثلثی سبز رنگ کلیک نمایید. الان نتیجه  در پنجره Output نمایش داده می‌شود. اگر برنامه جاوا بدون خطا باشد کلمه Build Success نمایش داده می‌شود . همه چیز عالی…و به شما تبریک می‌گویم. شما اولین پروژه جاوا خود را انجام دادید.

اما اگر برنامه دچار مشکلی باشد، پیام Compiled failed نمایش داده می‌شود. در چنین موقعیتی باید خطای برنامه را اصلاح کرده و سپس دومرتبه برنامه را کامپایل و اجرا نمایید.

جمع‌بندی مقاله قسمت سوم آموزش برنامه‌نویسی جاوا

در این مقاله، اولین پروژه خود را در ApacheNetBeans به زبان جاوا ایجاد کردیم و ذخیره کردن و اجرای پروژه را آموزش دادیم و همچنین یه متن هم به کاربرنمایش دادیم.

در مقاله آتی، انواع داده‌ها و کاربرد هریک را در جاوا توضیح خواهیم داد.

پس با ره‌جویان همراه باش

[yasr_visitor_votes size="medium"]

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *