بنر آموزشگاه ره‌جویان مخصوص موبایل
بنر آموزشگاه ره جویان

تست و کنترل پروژه برنامه‌نویسی

پنجمین مرحله: تست و کنترل پروژه برنامه‌نویسی

در این مقاله به بررسی پنجمین قدم از  آموزش برنامه‌نویسی می‌پردازیم. 

پنجمین مرحله برای نوشتن یک پروژه برنامه‌نویسی، تست و کنترل پروژه برنامه‌نویسی می‌باشد. اما منظور از تست و کنترل پروژه چه می‌باشد؟

تست و کنترل پروژه برنامه نویسی

پس از تعیین نیازمندی‌ها برای یک پروژه برنامه‌نویسی وارد مرحله دوم که تحلیل پروژه است، شدیم سپس شروع به طراحی الگوریتم کردیم و پس از آن، الگوریتم را در سیستم پیاده‌سازی کردیم حال به مرحله پنجم رسیدیم. پس از پیاده‌سازی الگوریتم، باید پروژه برنامه‌نویسی تست شود.

قبل از مطالعه این مقاله، حتما چهار مقاله قبل را مطالعه بفرمایید و سپس برای درک کامل مفهوم تست و کنترل پروژه برنامه‌نویسی تا انتهای این  مقاله را کامل مطالعه کنید.

منظور از تست و کنترل پروژه برنامه‌نویسی چیست؟

تست و کنترل برنامه به این معناست که پروژه نوشته شده بدون خطا باشد و با بوجود آمدن خطا، برنامه متوقف نشود در واقع پیامی مناسب به کاربر  داده شود. همچنین  پروژه را برای ورودی‌های متفاوت بسنجیم و خروجی بدست آمده را با خروجی مورد نظر مقایسه نماییم و کاملا باید بر هم منطبق باشد.

بنابراین منظور از تست و کنترل پروژه برنامه‌نویسی: نداشتن خطا با ورودی‌های متفاوت و مقایسه خروجی بدست آمده با خروجی مورد نظر 

انواع خطاها در پروژه‌های برنامه‌نویسی

خطای گرامری یا نحوی

خطای منطقی

خطای استثنا

خطای گرامری یا نحوی

کدنویسی پروژه منطبق بر گرامر آن زبان برنامه‌نویسی نوشته نشده است به عنوان مثال در انتهای هر خط در زبان سی شارپ باید سمی کالن قرار بدهید و به این شکل به کامپایلر می‌فهمانید که خط تمام شده است. اگر در انتهای خط، سمی کالن قرار ندهید کامپایلر خطا می‌دهد و برنامه اجرا نمی‌شود.

خطای منطقی

زمانی چنین خطاهایی بوجود می‌آید که برنامه‌نویس دستورات را براساس گرامر آن زبان نوشته است اما کدهای برنامه‌نویسی از نظر منطقی صحیح نمی‌باشد به عنوان مثال : پروژه‌ای بنویسید که میانگین 5 عدد را بدست آورید در کد برنامه‌نویسی مورد نظر پنج عدد را با هم جمع کرده و نتیجه را نمایش  می‌دهد. آیا چنین کدی از نظر منطقی صحیح می‌باشد؟ما می‌دانیم برای بدست آوردن میانگین 5 عدد، باید پنج عدد را با هم جمع کرده و سپس مجموع را بر 5 تقسیم نماید پس این برنامه اجرا می‌شود اما خروجی با خروجی مورد انتظار متفاوت می‌باشد.

خطای استثنا

زمانی چنین خطاهایی بوجود می‌آید که پروژه برنامه‌نویسی نوشته شده برای تعدادی از ورودی‌ها درست باشد و برای تعدادی از ورودی‌ها درست نباشد که به چنین خطاهایی، خطاهای استثنا گفته می‌شود. به عنوان مثال پروژه برنامه‌نویسی در نظر بگیرید که برای اعداد صحیح درست می‌باشد اما برای اعداد اعشار درست نباشد. مسلما برای چنین حالت‌هایی باید به کاربر پیام داده شود که فقط باید عدد صحیح وارد کند و به این صورت مدیریت نمایید.

در این مقاله تست و کنترل پروژه برنامه‌نویسی را توضیح دادیم و نگاهی  به انواع خطاها  داشتیم .

پس از تست و کنترل برنامه، به سراغ ششمین و آخرین مرحله آموزش برنامه‌نویسی که نگهداری پروژه برنامه‌نویسی است، می‌پردازیم.

با ره‌جویان همراه باشید

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *