بنر آموزشگاه ره‌جویان مخصوص موبایل
بنر آموزشگاه ره جویان

قسمت 16 : ساختار سوئیچ (switch) در آموزش برنامه‌نویسی جاوا

قسمت 16 :آموزش برنامه‌نویسی جاوا (دستور switch : سوئیچ )

در مقاله قبلی  در مورد ساختارهای شرطی تو در تو در زبان برنامه‌نویسی جاوا با ذکر مثال‌هایی  توضیح داده شد. در این مقاله ساختار سوئیچ و همچنین کاربرد آنها را با ذکر مثال‌هایی به صورت تصویری در محیط NetBeans بررسی خواهیم کرد. بنابراین حتما تا انتهای  مقاله را مطالعه بفرمایید.

اگر دوست داری زبان برنامه‌نویسی جاوا را یاد بگیری، مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا در سایت آموزشگاه ره‌جویان را دنبال کن.

برنامه‌نویسی جاوا

دستور سوئیچ زمانی کاربرد دارد که بخواهیم فقط یک شرط را مورد ارزیابی قرار بدهیم. در واقع دستور سوئیچ نسبت به دستور if محدودیت دارد.

اگر اصول برنامه‌نویسی را هنوز فرا نگرفته‌اید، حتما آموزش اصول برنامه‌نویسی به صورت رایگان را مطالعه فرمایید و سپس با آزمون تعیین سطح برنامه‌نویسی، سطح خود را دریافت کنید و پس از آن شروع به یادگیری زبان برنامه‌نویسی جاوا نمایید. 

اگر نخواهیم حالت‌های زیادی را مورد بررسی قرار دهیم نوشتن دستورات با if می‌تواند زمان‌بر باشد و راه‌حل آن نوشتن دستورات با switch می‌باشد.

برای نوشتن دستور سوئیچ، ابتدا کلمه switch  نوشته می‌شود و سپس متغیری که قرار است مورد ارزیابی قرار بگیرد در مقابل آن قرار می‌گیرد و سپس آکولاد باز و در انتهای دستورات سوئیچ هم آکولاد بسته قرار می‌گیرد. در بدنه ساختار سوئیچ، case نوشته می‌شود و در مقابل آن مقداری که قرار است با متغیر مربوطه مقایسه شود قرار می‌گیرد و سپس دستورات مربوطه نوشته می‌شود و در انتهای دستورات، break فراموشتان نشود و سپس Case بعدی و به همین صورت ادامه پیدا می‌کند. در پایان default نوشته می‌شود که اگر با هیچ‌کدام از مقادیر نوشته شده برابر نبود دستورات در قسمت default اجرا گردد.

 

در این برنامه، بررسی عملکرد دانش‌آموز انجام می‌گردد. سه متغیر برای دروس ریاضی، فیزیک و شیمی در نظر گرفته شده است. مجموع این سه درس را بدست آورده و سپس معدل را محاسبه کرده است و با دستور سوئیچ مشخص کرده است در کدام گروه قرار دارد.

در این برنامه مجموع سه نمره برابر 53 می‌شود و با تقسیم بر سه، عدد 17.66 بدست می‌آید. اما چون متغیر مربوط به معدل را از نوع عدد صحیح تعریف کردیم. بنابراین عدد 17 در متغیر avg قرار می‌گیرد. سپس وارد دستور سوئیچ می‌شویم و تک تک مقادیر case بررسی می‌گردد تا به مقدار 17 رسیده و دستورات آن را اجرا می‌نماید.

آموزش برنامه نویسی جاوا

در مثال فوق، دستور break گذاشته نشده است. با قرار دادن دستور break، زمانی که مقدار مقابل case با مقدار متغیر موردنظر یکسان شود، دستورات مربوطه اجرا می‌گردد و سپس از بدنه دستور سوئیچ خارج می‌شود. اما با قرار ندادن دستور break، حتی زمانی که مقدار case با مقدار متغیر موردنظر یکسان شود و دستورات مورنظر را اجرا کند باز case بعدی را مقایسه می‌نماید. بنابراین از نظر بهینه بودن بهتر است دستور break  نوشته شود.

جمع‌بندی مقاله قسمت شانزدهم آموزش برنامه‌نویسی جاوا

در این مقاله، ساختار سوئیچ در زبان برنامه‌نویسی جاوا با ذکر مثال‌ تصویری در محیط NetBeans بیان شد. اگر در مورد دستور switch تمایل دارید تمرین و مثال‌های بیشتر انجام دهید به شما پیشنهاد می‌دهیم حتما از این سایت دیدن فرمایید.

به صورت مختصر در مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی جاوا، در مورد زبان برنامه‌نویسی جاوا توضیح دادیم. به شما پیشنهاد می‌دهیم که حتما آزمون تعیین سطح2 زبان برنامه‌نویسی جاوا را انجام دهید تا متوجه سطح خود شوید و سپس حتما ادامه مقالات برنامه‌نویسی جاوا در آموزشگاه ره‌جویان را دنبال نمایید.

اگر تمایل دارید به صورت حرفه‌ای زبان برنامه‌نویسی جاوا را بیاموزید و درآمد کسب کنید حتما به آموزشگاه ره‌جویان سر بزنید. با برگزاری کلاس‌های حضوری و آنلاین به شما در کسب موفقیت‌هایتان یاری می‌نماییم.

در مقاله بعد، ساختار for در زبان برنامه‌نویسی جاوا را مورد بحث قرار می‌دهیم.

پس با ره‌جویان همراه شو.

[yasr_visitor_votes size="medium"]

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *